BELGO CC 2018

Weekend Belgo CC in Gent

Ons bestuur van UML speelde al lang met de gedachte om  eens een Belgisch weekend samen met de Waalse Liga te organiseren in Gent, de stad van de stroppendragers. Eenmaal dat ons een parking toegewezen was en met hulp van Rudy Van der Ween kon dit op stapel gezet worden en werden onze Waalse vrienden uitgenodigd.

Het had succes, niet minder dan 98 wagen kwamen vrijdag de parking opgereden.

Onze "Staff" medewerkers zorgden ervoor dat iedereen een plaatsje kreeg bij zijn respectievelijke club.

Yves, baas en traiteur van het “Kollekasteel” zorgde voor drank en spijs. Wie het wou kon smullen van frietjes met frikandel of Paëlla natuurlijk met een goed glas bier of andere drank.

De Belleman kwam vrijdag om 19 uur het weekend openen en dat zowel in het Nederlands als in het Frans. De Staffmedewerkers werden voorgesteld, iedere  groep had een andere kleur en nummer, zo wist iedereen in welke groep hij geplaatst was en rekening houdend met de clubs. 

Het was een prachtige nazomeravond en iedereen maakte met mekaar kennis.  Geert zorgde voor mooie muziek en we bleven dan ook lang buiten zitten.


ZaterdagLuxecars brachten ons naar het centrum van Gent. Aan de Schaapsstal stonden 8 gidsen ons op te wachtten, zo verspreidden wij ons door het historische hart van Gent.

Boeiende geschiedenis werd verteld terwijl we wandelden. Gent heeft trouwens het grootste autovrije voetgangersgebied van Europa. 


Langs het Belfort, de St. Baafskathedraal met het Lam Gods waar we eventjes binnen liepen om het prachtige interieur te bewonderen, ook de Graslei, de Korenlei en natuurlijk het Gravensteen.
Om te eindigen aan het Groot Vleeshuis waar we afscheid namen van de gidsen want het was ondertussen 12 uur.

Hier konden we genieten van de typische Gentse waterzooi. 

Nadat de hongerige magen gevuld waren gingen we bootje varen op de Gentse reien om de stad te bekijken vanop het water. 


Ondertussen was het weer ons niet gezind en regende het pijpenstelen en liet de temperatuur het afweten.  De bootjes waren voorzien van grote paraplus zodat we een klein beetje in het droog zaten maar onder bepaalde bruggen werden die naar beneden gedraaid om er onder door te kunnen en werden enkelen getrakteerd met de drup in hun nek, zo werd er nog eens goed gelachen in dit slechte weer.


Hugo kreeg ondertussen bericht dat er voor “s avonds kans was op storm en dat alle buitenevenementen in en rond Gent afgelast werden.  Noodgedwongen moesten we het Jazz orkestje afzeggen dat normaal voor een sfeervolle avond ging zorgen. In de gietende regen bereikten wij onze motorhomes 


Toch waren er ’s avonds nog sterke beren die de regen trotseerden en zich ten goede deden aan spijs en drank bij onze plaatselijke traiteur en nog een lange babbel deden op het podium of onder een tent.Zondag


Verschrikkelijk slecht weer maar we zaten allemaal droog en warm in de bus die ons rond de Haven van Gent ging rijden. Ter hoogte van Arsene Weba (die van Gent hé!) stonden de gidsen. 


Gent is de derde grootste Belgische haven na Antwerpen en Zeebrugge.  Ze is 32 km lang en is gelegen aan het Kanaal Gent - Terneuzen.  Grote schepen bereiken dan ook vanaf de Westerschelde via dit kanaal de haven.  Langs dit kanaal bevinden zich enkele dokken. 

Grote Firma’s zijn hier ook gevestigd zoals de Stukwerkers, Honda en Volvo Cars waarvan uit het Mercatordok 5 x per week de Volvo personenwagens en trekkers vertrekken naar de haven van Göteborg. 

Aan het Rodenhuizedok is de Elektriciteitscentrale Electrabel gevestigd en het Staalbedrijf Arcelor Mittal (vroegere Sidmar).


En maar regenen!! We moesten noodgedwongen foto’s nemen van in de bus. Toch was het een gezellige en leerrijke rondrit.

Eenmaal terug op de parking werd het weekend afgesloten onder de paraplu. 


Hugo dankte alle Clubs voor hun deelname. Geschenken werden overhandigd en met de belofte dat we dit nog gaan herhalen keerde iedereen huiswaarts. 

Aan het bestuur en aan alle medewerkers hartelijk dank, het was een super weekend!!


Verslag: Erna Janssens.


De Zwervers, een afdeling van de Unie van Motorhome Liefhebbers vzw.

Zetel te 9400 NINOVE, Ed. De Deynstraat 36.

www.unie-motorhome-liefhebbers.be secretariaat: secretariaat.UML@gmail.com

Ondernemingsnummer: BE 665.810.176