Special

Vorig jaar moesten we tot ons spijt alle weekends vanaf maart, door het coronavirus, annuleren.

We wachten nu de beslissingen van de regering en de virologen af om te weten wat we in 2021 nog kunnen doen, we hopen dat we dit jaar zeker kunnen herbeginnen, maar wanneer?

Uw aller gezondheid ligt ons nauw aan het hart en daarom dit besluit om de wetgeving af te wachten.

Hopelijk waarderen jullie onze beslissing.

Binnenkort verplicht! De ‘witte’ groene kaart


Nieuws

20 mei 2020

 

Vanaf 1 juli 2020 mag de internationale motorrijtuigverzekeringskaart niet meer afgedrukt worden op groen papier. Alle nieuwe verzekeringskaarten moeten vanaf dan op wit papier worden geprint.


Wat gebeurt er met uw huidige verzekeringskaart?

Verzekeringskaarten die nog vóór 1 juli 2020 werden afgedrukt op groen papier, blijven gewoon geldig tot ze hun vervaldatum hebben bereikt.

Komt uw ‘groene kaart’ te vervallen? Dan krijgt u automatisch een nieuw exemplaar, afgedrukt op wit papier, toegestuurd.


Geen enkele groene kaart meer vanaf 2022


Vanaf 1 januari 2022 mag er geen enkele verzekeringskaart op groen papier meer in omloop zijn. De oplettende lezer zal trouwens ook merken dat de ‘witte’ groene kaart er inhoudelijk iets anders uitziet dan zijn voorganger. Zo verhuizen de adressen van de Nationale Bureaus die vroeger op de achterkant van de verzekeringskaart vermeld stonden, naar de voorkant.


Daar staat in vak 8 de volgende tekst te lezen:

Deze kaart is geldig in de landen die niet zijn doorgehaald (voor meer informatie zie www.cobx.org).

Het gebruik van het in deze kaart genoemde motorrijtuig wordt in ieder bezocht land gegarandeerd overeenkomstig de in dat land geldende regeling betreffende de verplichte aansprakelijkheidsverzekering.


Meer informatie vindt u op www.cobx.org