Coronatijd

Coronatijden.

 

Net als bij iedereen kriebelt bij ons ook de drang naar de motorhome maar de coronacrisis steekt daar al een hele tijd een stokje voor.


Hoelang we onze geliefde reisformule nog moeten missen is een groot vraagteken maar dat komt zeker terug, vraag is wanneer. Intussen hebben we wel de tijd om in “ons kot” die klussen te doen welke we al een hele tijd uitstellen.


En steeds weer vinden we plekjes waar een herstelling nodig is, waar renovatie moet gedaan worden en dat zowel in als rond ons kot. Een likje verf hier en daar, een strip behang die uitgesteld werd en meteen ook de grote voorjaarsopkuis zijn die dingen  waarvoor die crisis nu echter als welkom kan gezien worden. We maken hier dus gebruik van om nuttige dingen te doen.


En eens de maatregelen worden aangepast en we weer buiten mogen en in eigen land op stap mogen gaan, dan zal het geluk eens zo groot zijn want we vertrekken vanuit een fris opgepoetst huis, ons kot waar we opgesloten zaten, en blijven toch nog in ons eigen rijdend huisje samen maar genieten dan van de herwonnen vrijheid en trekken naar de Kempen, de zee of de Ardennen om ons hartje op te halen en alle opgekropte frustratie weg te wandelen of te fietsen en te genieten van een terrasje of een restaurantje. Dan kunnen we ook weer uitkijken naar het volgende clubweekend.


Het wordt dus afwachten tot het gevaar van het coronavirus voorbij is en wanneer de overheid het licht op groen zal zetten om “ons kot” te verlaten.

We moeten wel in ons achterhoofd houden dat dan de gevaren van het virus misschien nog steeds kunnen ronddwalen ergens in een vergeten hoekje, dus opletten blijft geboden en we mogen zeker niet direct te euforisch worden en alle regels met voeten treden.

Dus eens groen licht ga je op stap maar blijf toch voorzichtig.

De Zwervers, een afdeling van de Unie van Motorhome Liefhebbers vzw.

Zetel te 9400 NINOVE, Ed. De Deynstraat 36.

www.unie-motorhome-liefhebbers.be secretariaat: secretariaat.UML@gmail.com

Ondernemingsnummer: BE 665.810.176