Weekend Tielen

Wij kunnen niet meer zonder ons relax-weekend. De inschrijvingen liegen er niet om. Verscholen in de Tielense bossen kwamen we dus allemaal samen op de weide aan onze “Stal”.


Zaterdag


De jaarlijkse uitstap met de fiets naar campingwinkel “Van Sande”. 

Er zijn de laatste tijd nogal wat nieuwe motorhomes aangekocht en dat vraagt natuurlijk om nieuwe stoelen, servies, tafeltjes etc… hier kan het allemaal. Na de nodige aankopen konden we aanschuiven voor een warme koffie en een heerlijk stuk taart.

Blij met al onze nieuwe aanwinsten, fietsen we verder naar Lille en parkeerden onze fietsen aan de openbare bibliotheek.


Via het wegeltje van ééne man (sommige gemeentes hebben dat toch nog) kwamen we aan “eetcafé Heimwee” voor een goed belegde boterham. Swiss was garçon van dienst en zorgde er persoonlijk voor dat niemand nog honger had. Voldaan keerden we terug naar onze weide.


Het was een mooie lentedag en in het zonnetje was het relaxen tot het Frietkot kwam. 


Bij het aperitief roken we al de geuren die onze smaakpapillen doen trillen. Frietjes gaan er altijd in hé!! Na zo’n maaltijd kon er nog altijd een extra pintje bij en bleven we gezellig nakaarten. Onze paters maakten het plaatje compleet.

Cois en zijn vrouwtje waren 50 jaar getrouwd en Leon en Fina 60 jaar, ja dat telt. Dat kunnen we zo maar nie laten voorbijgaan. Onze pater abt had speciaal zijn Latijns missaal meegebracht. De jubilarissen werden dan ook met verve gedoopt, kregen een cadeau en een daverend applaus.


Een traktatie van hunne kant kon dan ook niet uitblijven. Ook een traktatie van Ivo en Liliane op het huwelijk van hun dochter. Een oer gezellige avond !!

Zondag


Met de fiets naar Turnhout voor de jaarlijkse parkfeesten.

De rommelmarkt is een must. Ook hier vindt men wel iets dat in het oog springt. Retrospullen bij de vleet en verzamelaars van allerhande komen hier zeker aan hun trekken.


Héél veel volk maar met een beetje goeie wil vonden we allen een plaatsje om onze meegebrachte picknick op te eten.

Daarna een lange fietstocht via ongekende weggetjes naar het ijssloeberke. Das de crèmerie bij uitstek.  Je kan hier zelfs een coupe stoofvlees bekomen?? Raad eens wat dit is?? Zoniet vraag het dan maar eens aan Luc!!!!!


Terug aan onze stal was het relaxen tot de geuren van de barbecue onze neus prikkelden.  Onze koks waren in volle actie. Ons eetfestijn kon beginnen, tussendoor een hevig onweer maar wij zaten droog in de grote tent.


Maandag


Ons gezamenlijk ontbijt. Swiss zijn kiekens weten dit al. Die staan op non stop productie. 


De pistolets, de sandwiches, beleg en onze reuzeomelet smaakten voortreffelijk en gaven ons de nodige energie om de thuisreis aan te vatten.

Weer een super weekend dat we met spijt moesten afsluiten.


Onze oprechte dank voor de inrichters van dit culinair verwen weekend. Luc – Marita – Swiss – Christine – Erik en Liliane

We doen er zeker nog een jaartje bij!!!!!


Verslag: Janssens Erna