EURO CC 2018

Er zijn al 14 deelnemers ingeschreven.

 

EURO CC 2018 in Avignon

 

Bij deze internationale organisatie gaat het officiële gedeelte in 2018 door van woensdag 2 mei tot zondag 6 mei.

Dan volgen er nog 4 verlengingen van 6 mei tot 11 mei.

 

Het programma ziet er voorlopig als volgt uit:

 

Woensdag 2 mei:

 

- Aankomen van de motorhomes tussen 9 en 19 uur. Je wordt dan begeleid naar uw parkeerplaats en dan heb je tijd om je rustig te installeren.

 

- Aansluitend kan je u je aanmelden en ontvang je alle nodige documentatie en uw badges. Dit is ook het moment om de droge voeding af te geven. (Deze geste is een vast onderdeel bij de inschrijving van dit jaarlijkse Europese treffen en iedere deelnemer brengt 1 kg droge voeding mee. Dat kan gaan van rijst, over suiker, pasta enz. alles wat een tijd kan bewaard blijven. Dit alles wordt dan geschonken aan een plaatselijk goed doel. Ieder jaar levert dat +/- 800 à 900 kg droge voeding op.)

 

- Om 19.30 uur is er dan het welkomstaperitief aangeboden door France Passion.

 

Donderdag 3 mei:

 

In de voormiddag komen de laatste wagens aan. Van 10 tot 12 uur is er de openingsceremonie van de 41ste EURO CC.

- Om 13.30 uur vertrekken de bussen voor de begeleide bezoeken aan de stad Avignon.

- Om 19 uur worden we ontvangen op het stadhuis van Avignon met een aperitief, aangeboden door de stad.

- Om 21 uur volgt een zigeunerspectakel met dans, zang en gitaren.

 

 

Vrijdag 4 mei:

 

Nu is er een groepsverdeling waarbij de eerste groep gelede bezoeken brengt aan de stad.

De tweede groep brengt vrije bezoeken aan de markt op de site van de EURO CC.

 

Om 19 uur het aperitief van de clubs.

 

Zaterdag 5 mei:

 

Nu wordt het programma van gisteren gewisselt. Groep één brengt nu vrije bezoeken aan de markt op de site van de EURO CC

Groep twee brengt nu de geleiede bezoeken aan de stad.

 

Om 20 uur is er het Galadiner dat verzorgd wordt een vermaarde Franse Traiteur. De muzikale animatie komt van de groep "Li Festejaire".

 

Zondag 6 mei:

 

- Van 10 tot 12 uur sluitingsceremonie van de 41ste EURO CC

- Vanaf 14 uur verlaten van de parking en voor wie tijdig inschreef begin van een van de verlengingen.

 

Deelname komt op 120 euro per persoon en deelname aan het galadiner komt op 55 euro per persoon.

Er zal wel snel moeten gereageerd worden want er kunnen maar 500 wagens/gezinnen deelnemen.

Als je dan weet dat de deelnemers uit 9 verschillende landen komen weet je dat snel inschrijven nodig zal zijn. Misschien zijn er meer landen want er is sprake dat Nederlandse en Deense clubs zouden aansluiten bij de FICM.

 

Na het officiële gedeelte volgen dan de verlengingen en die sluiten aan bij het officiële deel en dus beginnen die op 6 mei en gaan door tot 11 mei. Deze zijn nu in 4 verschillende lusvormige parcours uitgezet.

Hieraan mogen in totaal maar +/- 170 wagens deelnemen. Een kort overzicht van de verschillende parcours rondritten vindt je hieronder.

 

 

PARCOURS 1 OOST: gaat richting Mont Ventoux en is voor max. 46 wagens.

Langs deze rit wordt je steeds vergezelt door de "Reus van de Provence". We rijden door prachtige dorpen en door het natuurpark van de Luberon naar Apt wat we dan ook bezoeken. Apt gekend voor zijn gekonfijt fruit, we proeven dat hier en zien de productie. De route klimt verder en we komen op het Plateau van Sault, het land van de lavendel maar ook van nougat. We zien de productie van de lavendelessences en van de nougat. Dit laatste proeven we uiteraard ook. Door de vallei van Toulourenc, langs de noordzijde van de Ventoux, komen we in Vaison La Romaine en na een bezoek rijden we verder naar Carpentras om zo in Chusclan aan te komen aan de wijncoöperative. Dit is ons eindpunt en hier brengen we een bezoek, proeven er de wijnen en gaat ook het afscheidsmaal door voor de 4 groepen.

LET WEL: bij deze verlenging worden de deelnemers in 2 groepen gesplitst

 

PARCOURS 2 NOORD: doet de Rhone vallei aan en is voor max. 28 wagens.

Deze rit gaat tot Montélimar. Eerst wordt een bezoek gebracht aan de stad Orange en het oude theater. Dan trekken we verder via de wijngebieden van de Vaucluse naar Nyons wat ook bezocht wordt. Nyons is bekend voor zijn olijfolie. We zien de bewerking er van en mogen het eveneens proeven. Dan komt Montélimar, hoofdstad van de nougat aan de beurt, we leren hier over de geschiedenis van deze lekkernij, zien de productie en kunnen ook proeven. We bezoeken hier ook een uniek museum van jachtvliegtuigen. Dan keren we 35 000 jaar terug in de tijd tijdens het bezoek aan de "Caverne du Pont d' Arc".

Via La Roque sur Cèze, het mooiste dorp van Frankrijk, keren we terug naar Chusclan. Zie bij parcours 1.

 

 

PARCOURS 3 WEST: trekt richting Pont du Gard en Millau en is voor max. 46 wagens.

We verlaten de Provence via de meest opmerkelijke brug, de Pont du Gard. We trekken door de Cevennes naar Anduze met zijn opmerkelijke bamboewoud. Hier zie je niet alleen verschillende soorten bamboe maar ook veel rare en unieke bomen en planten. Door het dal van de Hérault gaat het verder naar de Mont Aigoual om er een weerstation te bezoeken. Via de Dourbiekloof komen we in Millau waar een technisch bezoek aan de beroemde viaduct op het programma staat. Verder door langs Peyre wat we ook bezoeken, naar de "Cirque de Navacelles" tot Vigan en dan door naar Chusclan. Zie bij parcours 1

LET WEL: bij deze verlenging worden de deelnemers in 2 groepen gesplitst

 

PARCOURS 4 ZUID: trekt zuidwaarts naar de Camargue en is voor max. 50 wagens

Deze route loopt via Arles waar we een geleid stadsbezoek brengen, naar Saint Gilles wat op de Compostellaroute ligt en waar we ook de prachtige kathedraal bezoeken. Langs de verschillende meren rijden we naar onze parking waar we door de "Gardians" worden begeleid en vanwaar we met huifkarren vervoerd worden en er spelen in een arena zien. Dank zij deze cowboys leren we ook het beroep van het hoeden van de wilde paarden (manade) kennen. De Camargue is ook zoutwinning. Per toeristitsch treintje bezoeken we deze plekken van zoutwinning en rijden dan naar Aigues-Mortes. We doen er ook nog een boottocht waarmee we de fauna en flora van de streek leren kennen. Hier in de streek is ook de beroemde groene fles van "Perrier" geboren. We zien de productie ervan en proeven het ook. Tenslotte keren we terug via Nîmes en na een geleid bezoek daar rijden we naar Chusclan. Zie parcours 1.

LET WEL: bij deze verlenging worden de deelnemers in 2 groepen gesplitst

 

 

De prijs voor deelname aan deze verlengingen komt op 130 euro per persoon, alles inbegrepen. Men kan maar aan 1 rondrit (verlenging) deelnemen.

Let wel..... je kan alleen deel nemen aan een van de verlengingen als je ook aan het officiële programma hebt deelgenomen.

 

Net als de voorgaande jaren zullen wij van UML ook nu weer een route voorstellen om, al dan niet samen of in kleine groepjes, naar Avignon te rijden. Hier houden we uiteraard rekening met lozingsplaatsen onderweg, maar zeker ook op de laatste halteplaats. Zo MOET men in Avignon aankomen met gevulde watertank en lege toilet- en afvalwatertank.

 

Wie nu meer wil weten over die Europese bijeenkomsten van motorhomeclubs kan naar het verslag kijken van de 40ste EURO CC welke dit jaar doorging in Leon, Spanje. Kijk hiervoor eens naar de website van de LNMC.